tiistai 6. syyskuuta 2011

Munat porisee

Tässä oottelen keitettyjä kananmunia jotta saa taas karppaisaa aamupalaa. Eilen tossa kattelin keittopusseja jotka pistää kehon Ketoosiin. Dietti on ACKD:n ja vaikuttaa mielenkiintoiselta. Ensin ajattelin, että ompas edukas. Mutta jos noi keitot maksaa 2,85€/pussi ja niitä menee kolme pussia päivässä eli 8,55€/pvä, 59,85€/vko ja 119,70€/2vko niin ei se enää niin kovin halvalta kuullosta. Pitänee jäädä miettimään tilannetta. Toisaalta vois ostaa apteekista niitä tikkuja millä tarkistetaan onko keho ketoosissa ja vauvuttaa keho itse ketoosiin ellei mulla jo sitä ole. Vaikea ihan varmaks sanoa.
Jos nyt ihan tästä ruokavaliosta tässä puhuis niin tänään meen ja ostan kaupasta fetaa. Ja mä kun en ole tykänny fetasta ja sain sitä nyt yhden salaatin mukana ja siitä asti on tehny mieli fetaa. Mikä on tietenkin loistavaa kun saa lisää hyviä aineksia ruokavalioon. Kohta mä kai tykkään oliveistakin, uskaltaiskohan maistaa? Jäämme jännityksellä odottamaan.

Nyt munaa poskee :D

6 kommenttia:

 1. Uskalla vaan, miekin uskalsin ja huomasin, että kyllä niitä voi syödä. Herkkua ne ei oo vieläkään, mutta ok. Hitto, että itekin pitäs tehä jotain tälle ihravuorelle!

  VastaaPoista
 2. Ketoaineiden nousua voi tarkkailla ainakin virtsasta tai verestä. Mutta jos niitä tarkkailee verestä, niin sit tarvii semmoisen ketomittarin ja ne maksaa varmaan aika paljon. Meillä oli semmoinen joskus aikanaan, kun Jonnea ja sen sokereita tutkittiin, mutta ei taida olla enää. Sen sai lainaksi sairaalasta, mutta tuskin tohon sun tarkoitukseen antavat :). Mutta mulla ei ole hajuakaan tommoisesta ns. tarkoituksellisesta ketoosista, kun meillä se tuli tahtomatta ja yritettiin välttää.

  VastaaPoista
 3. Kummasti sitä oppii syömään kaikenlaista, itse opin aikuisiällä syömään sieniä ja puolukoita :D Kesäkeittoa en kyllä syö vieläkään vaikka lapsena se oli herkkuani :)

  VastaaPoista
 4. Tuula: Mä en vieläkään syö sieniä enkä puolukoita, en ole vielä tarpeeksi aikuinen ;) kesäkeittoa maistoi tänä kesänä ja yllätten tykkäsin siitä.

  VastaaPoista
 5. En tosta ketoosista mitää tiedä, vilkaisin vähän wikipediaa. Nythän ne sanoo, että vähähiilihydraattinen diettikään ei ole hyväksi. Tänään tätä ja puolen vuoden päästä jotain muuta. Itsekin noudatin vähähiilihydraattista ja viljatonta ruokavaliota jonkin aikaa. Löytyy blogista tunnisteena: ruokavalio. Sittemmin oon lipsunut kiitettävästi.;)

  Nyt olen kuullut tuosta (kiinalaisesta lääketieteestäkin kiinnostunut kun olen) alkalisoinnista. http://www.bircaterra.fi/ph-tasapaino.htm
  Sitruunaveden juominen ja suolan jättäminen pois esim. kun keittää vihanneksia, emäksisöi / alkalisoi.

  Nuorena tyttönä vannoin, että minähän en oliiveja syö, nehän haisevat pahemmalle, kuin pahanhajuinen hengitys. No miten ollakaan, nyt ne maistuvat kyllä oikein hyvin.:)

  t.Paula

  VastaaPoista
 6. Piuza, joo kyllä näitten kaikenmaailman ruokavalioitten kanssa menee pää sekasi. Siksi en kauheemmin ole mitään foorumeita lukenutkaan ku kaikki kumoo toisensa. Ja mä muuten maistoin niitä oliiveita ja meinasin oksentaa...

  VastaaPoista